2010-06-03 19:31:02• hírek • Póti Orsolya

Nincs igény a kultúrára?

Nem ez volt az első alkalom, hogy a „Hát mit kezdjek én, Uram, a szavakkal" című Dsida Jenő versműsor elmaradt -  derült ki az előadás helyszínén.

Csütörtök délután műsorkezdés előtt, alig három érdeklődőből álló közönség várakozott az Ács Alajos Stúdióterem bejáratánál. A „Hát mit kezdjek én Uram a szavakkal" című versműsorra került volna sor, Némethy Zsuzsa és Nagy Csongor előadásában, de a színművészek a kevés létszám miatt lemondták az előadást.

A helyszínen kiderült: nem ez volt az első alkalom, hogy a versműsor elmaradt. Az előadók szinte négy éven keresztül különböző alkalmakkor és különböző helyszíneken mutatták be versműsorukat, de sajnos egyre többször tapasztalják, hogy  egyáltalán nincs, vagy nagyon kevés a közönség. „Az öt előadásra, melyet Tasnádon, Sárközújlakon, Erdődön, Nagykárolyban és Szatmárnémetiben tartottunk, illetve tartottunk volna, összesen kilencven ember jött el, ami nagyon kevés. Korábban  felajánlottuk, hogy a műsort szívesen előadjuk iskolákban is, de úgy tűnik, erre sem volt igény." - mondta el Nagy Csongor, színművész.

Az előadók szerint, idén azért nem volt közönség, mert az előadásokról nagyon kevesen értesültek. Erről azonban  sem ők, sem a színház nem tehet, mivel a műsorsorozatot a Megyei Tanács igényelte. Néhány plakát és több reklám bizony sokak érdeklődését  felkelthette volna, és így nem került volna sor a műsor elmaradására sem. "Mi a műsort továbbra is bármikor és bárhol szívesen előadjuk, csak szeretnénk, ha többen részt vennének előadásainkon." - mondták el a színművészek.


Némethy Zsuzsa és Nagy Csongor, a versműsor összeállítói és előadói
Némethy Zsuzsa és Nagy Csongor,  a versműsor összeállítói és előadói


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: